Sanal Ofis ve Hazır Ofis Arasındaki Farklar Nelerdir?

Günümüzde iş dünyasında hızlı değişimler yaşanıyor ve bu değişimlere ayak uydurabilmek
için yeni ve yenilikçi iş modelleri ortaya çıkıyor. Bu sebeple geleneksel ofislerin dışına çıkıp, yenilikçi iş modelleri olan; sanal ofis, hazır ofis ön plana çıkıyor. Peki, sanal ofis nedir? Sanal ofis yasal mıdır? Hazır ofis nedir? Sanal ofis ve hazır ofis arasındaki farklar nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını bu yazıda bulacaksınız.

Sanal Ofis Nedir?
Yasal olarak bir şirketin kurulabilmesi ve faaliyetlerini devam ettirebilmesi için bir adres göstermesi zorunludur. Sanal ofisler, şirketlerin yasal olarak bir adres göstermesine olanak tanıyan bir iş yeri kiralama modelidir. İlk olarak Kuzey Amerika ülkelerinde ortaya çıkan bu model, zamanla dünya genelinde yaygınlaşmıştır. Sanal ofisler, fiziksel bir ofise ihtyaç duymadan şirketlerin iş adresi olarak kullanılabilecek bir adres kiralamasını sağlar. Böylece, şirketler fiziksel bir ofis tutmadan faaliyetlerine devam edebilirler.

Sanal Ofis Yasal mı?
Sanal ofisler, Türkiye’de yasal olarak kullanılabilecek bir yöntemdir. Sanal ofislerin yasal gerekçeleri arasında en önemlisi adres göstermedir. Bir şirketin yasal olarak faaliyet gösterebilmesi için bir adres göstermesi zorunludur. Sanal ofisler, bu zorunluluğu yerine getirmekte ve şirketlerin yasal gereksinimlerini karşılamaktadır. Dolayısıyla, sanal ofis kullanımı Türkiye’de tamamen yasaldır ve birçok şirket tarafından tercih edilmektedir.

Hazır Ofis Nedir?
Hazır Ofis, prestijli lokasyon ve aylık gelir gider maliyetlerinden kurtularak daha ekonomik maliyetlerle sunulan ofis seçeneğidir. Hazır ofisler, kullanıma hazır prestijli ofislerdir. İşletmelerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilen hazır ofisler, esnek ve konforlu bir çalışma ortamı sunar. Farklı lokasyonlarda istenen şekilde dizayn edilebilir. Hazır ofisler, özellikle işletmelerin yoğun olduğu lokasyonlarda ve plazalarda bulunur. Hazır ofislerin dizaynı çalışma verimini artıran konforlu şekilde tasarlanır. İşletmenin ihtiyaçlarına yönelik tam donanımlı ekipmanları ile yüksek standartlarda çalışma ortamı sunar.
Hazır ofis, mobilize ve reaktif çalışmayı seven şirketler için ideal çalışma alanlarıdır. Tüm ofis imkanlarının firmalara belirli bir zaman aralığında belirli bir ücret karşılığında kurumlara veya kişilere rezerve edildiği çalışma alanlarına hazır ofis denir

Sanal Ofis ve Hazır Ofis Arasındaki Farklar Nelerdir?

.Sanal Ofis genellikle fiziksel bir ofise ihtyaç duymayan kişilerin tercih etği bir sistem olarak gözükse deşubeleşmek isteyen firmaların, yeni girişimcilerinve birçok ofis maliyetlerini düşürmek isteyen kişilerinde tercih etği bir ofis çözüm sistemidir. Sanal Ofisler, şirket kurulumunuz için ihtyaç duyduğunuz yasal adresi size prestjli lokasyonlar da temin eder.

Sanal Ofisler kişilerin ofis masraflarını minimuma indirmek için kurulmuş yeni nesil bir ofis çözüm merkezidir. Fiziki bir ofisiniz olmamasına rağmen, gelen evraklarınızın düzenli olarak takibi sizin adınıza yapılır, gelen posta ve kargolarınız teslim alınır, mail veya telefon yoluyla size bildirimi yapılır. Dilerseniz sanal sekreterlik hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Şahsınıza veya firmanıza bir numara tahsis edilerek, yasal adresinizin bulunduğu merkezimizde size gelen telefonlar, profesyonel ekibimiz tarafından cevaplanır ve müsaitlik durumunuza göre sizlere aktarılır. Sizi hem personel masraflarından hem de ofis masraflarından kurtaracak olan bu yeni sistem, fiziki bir ofise ihtiyaç duymayan kişiler için çok avantajlı bir çözümdür.

Hazır Ofisler ise fiziki bir ofise ihtiyaç duyan fakat yüksek ofis maliyetlerinden kurtulmak isteyen kişiler ve firmaların tercihidir. Hazır Ofisler size bir ofis de ihtiyaç duyduğunuz bütün hizmetleri vermektedir. Sadece ofisinizin kirasını ödediğiniz bu sistemde, elektrik, ısınma, internet, aidat, stopaj, personel maaşı ve sigorta giderleri, diğer ofis giderleri gibi giderlerin hepsi Hazır Ofis hizmetleri tarafından ödenmektedir. Bunlara ek olarak sizlere, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir toplantı odası imkanı sunulmaktadır. Önceden randevu alarak, toplantı odalarımızdan kullanım sınırlaması olmadan faydalanabilirsiniz. Bunlara ek olarak, hiçbir maaş veya ekstra ücret ödemeden, sekreterliğiniz ve çay kahve servisiniz yapılmaktadır. Hazır ofisler, bütün çalışanlarıyla ve verdiği hizmetle, fiziki ofis ihtiyacı duyan firmalara bir çok avantaj sağlayarak maaliyetlerini düşürürken iyi bir lokasyon da ofis sahibi olarak firmanıza gelen müşteri/iş ortaklarınız/danışanlarınız üzerinde prestijli bir izlenim bırakma imkanı tanımaktadır.

Sonuç
Sanal ofisler ve hazır ofisler; düşük maliyetler, ofis işleri ve giderleri düşünmeden, prestijli iş adresleri ve yasal avantajlar gibi birçok avantaj sunan yenilikçi bir iş modeli olarak öne çıkıyor. Şirketinizin ihtiyaçlarına uygun bir sanal ofis/hazır ofis çözümü ile işlerinizi daha verimli ve ekonomik bir şekilde yürütebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir